Zo werkt het

Het doen van vrijwilligerswerk is goed geregeld op de locaties van Marente. Dat moet ook wel, want we hebben te maken met een kwetsbare doelgroep. Als vrijwilliger kun je veel van ons verwachten, maar wij verwachten natuurlijk ook iets van jou. 

Kennismaken

Als je jezelf aanmeldt voor vrijwilligerswerk bij Marente, dan gaan we eerst kennismaken. We willen natuurlijk graag weten wie je bent, wat je leuk vindt om te doen en welk vrijwilligerswerk het beste bij je past. Op veel locaties kun je ook een paar keer 'meedraaien' voordat je echt als vrijwilliger aan de slag gaat. 

Vrijwilligersovereenkomst

Ken je deze uitspraak al: Vrijwilligerswerk is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend? Onze cliënten rekenen op je. Als je niet kunt, laat ons dat tijdig weten zodat we er rekening mee kunnen houden. Per 1 juli 2020 is het verplicht voor nieuwe vrijwilligers om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te hebben. Deze VOG is gratis en wordt door ons aangevraagd. Ook sluiten we een vrijwilligersovereenkomst met je af. 

Praktische informatie

Misschien heb je nog praktische vragen? Of er een aansprakelijksheidsverzekering is bijvoorbeeld? Of er een onkostenvergoeding is? Deze en andere vragen kun je stellen tijdens je kennismaking. Dus waar wacht je op? Kijk bij de vacatures en neem contact op! 

Marente logo