Vrijwilliger van de maand oktober 2021

Fred - rolstoelbuschauffeur bij Bernardus -

Fred - vrijwilliger in Bernardus

Fred is 70 jaar en doet al jaren vrijwilligerswerkt bij Marente. Hij is in december 2017 begonnen als vrijwilliger in Bernardus.
Hij rijdt regelmatig in de rolstoelbus en maakt hij de notulen van de rolstoelbusvergadering. Ook maakt Fred het rooster en beheert hij de WhatsApp groep van alle chauffeurs.

Naast vrijwilliger bij de Bernardus ben ik al jaren vrijwilliger bij fietsmaatjes Teylingen. De sleutel voor onze fietsen moesten we destijds halen bij de receptie van de Bernardus.

De receptioniste heeft mij destijds overgehaald om ook de Rolstoelbus te gaan rijden. In tegenstelling tot wat ik altijd had gedacht. Je hebt geen groot rijbewijs nodig. Van een collega rolstoelbuschauffeur leer je :

  • Bedienen van de rolstoellift
  • Rolstoelen in en uit de bus halen
  • Veilig vastzetten van de rolstoelen
  • Hoe kom je aan de adressen waar je heen moet

Het aantal keren dat je gaat rijden bepaal je zelf in overleg. Eén keer in de zes weken komen alle chauffeurs bij elkaar en verdelen de dagen voor de komende weken. Je bepaalt dan zelf welke dagen je eventueel kan en of wil rijden. De chauffeurs rijden graag en doen dit al jaren. Er ligt geen druk op de chauffeur om te moeten rijden. Geen stress. Geen haast. Geen tijdsdruk. Gewoon lekker rustig rijden en genieten.  

Naast het halen en brengen van de dagbehandelingsgasten zijn er overdag uitjes met diverse afdelingen. Jammer dat we in de coronaperiode zo weinig uitjes hadden. Maar gelukkig is de corona periode op z’n retour. Het is haast niet uit te leggen hoeveel plezier je de bewoners van de Bernardus doet om dagje lekker met de bus weg te gaan.

Voorbeelden van uitjes: Keukenhof , Avifauna , Archeon, de Bollenvelden bekijken, bij een strandtent een bakkie doen, de zomermarkt Katwijk, een tuincentrum bezoeken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is dankbaar werkt en geeft je veel voldoening!

Vrijwilligerswerk bij Marente 

Kijk hier voor de laatste vrijwilligersvacatures op: vrijwilligerswerk in Bernardus en alle vrijwilligersvacatures van Marente op: vrijwilligerswerk bij Marente. 

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten