Vrijwilliger van de maand oktober 2022

Aline, pianist bij van Wijckerslooth -

Aline van Heurn doet sinds 1984 vrijwilligerswerk bij woonzorglocatie Van Wijckerslooth in Oegstgeest. Ze speelt met veel plezier piano tijdens zangmiddagen, maar ook speciale gelegenheden zoals Kerstmis en Sinterklaas. 'Ik vind het zo fijn als mensen ervan genieten en daarvoor doe ik het', aldus Aline.

Wat voor vrijwilligerswerk doe je bij Marente?

Ik speel piano bij locatie Van Wijckerslooth in Oegstgeest.

Waarom kies je voor vrijwilligerswerk bij Marente? 

Via de opname van mijn ouders ben ik betrokken geraakt bij Marente. In 1983 werd mijn vader in Wijckerslooth opgenomen. Er kwam in de hal bij de receptie een piano en er werd gevraagd wie daar wel eens op wilde spelen. Het werd elke vrijdag gezelliger en de hal zat dan helemaal vol. Ik ben vanaf 1984 gaan spelen op de afdeling, tijdens Sinterklaas, Kerst en zangmiddagen.

De zangmiddag is toen verplaatst naar de grote zaal en is dus een wekelijkse happening geworden. Ongeveer twintig jaar lang kwam violist Joop Jansen regelmatig meespelen. Hij speelde veel in orkesten en liep vaak met zijn viool langs de tafeltjes van de mensen. Ik heb veel van hem geleerd. Toen mijn moeder werd opgenomen heb ik ook weer gespeeld. Kortom, ik voel me bij jullie erg thuis en het vrijwilligerswerk is me zeer dierbaar. Ik hoop het nog lang te kunnen doen.

Wat is het meest bijzondere aan het vrijwilligerswerk? 

Het is heerlijk als je met je hobby anderen een plezier kunt doen. Bovendien is muziek een fijn communicatiemiddel en geniet ik als ik zie dat het 'overkomt'. Ik vind het zo fijn als mensen ervan genieten en daarvoor doe ik het.

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? 

Kijk dan op deze website voor vacatures. Bekijk de vorige vrijwilligers van de maand op vrijwilligerswerkbijmarente.nl.

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten