Vrijwilliger van de maand november 2021

Maartje - vrijwilliger voor creatieve middagen -

Vandaag gaan we in gesprek met Maartje, vrijwilliger voor creatieve middagen in Huis op de Waard Leiden.

Ik ben Maartje, 40 jaar oud, getrouwd met Vincent en trotse moeder van 2 dochters van 14 en 16 jaar oud.
Ik ben in mijn vrije tijd vaak bij mijn oma te vinden en ga overal met haar mee naartoe van de seniorengym en het speelgoedmuseum tot creatieve middagen.
Ik vind het heerlijk om met haar op pad te gaan. Nu mijn kinderen wat ouder worden is er voor mij wat meer ruimte om iets te kunnen betekenen voor iemand anderse en zodoende was het voor mij snel besloten om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Aangezien het ook mijn hobby is om naast het zorgen creatief bezig te zijn sprak de advertentie op de website van Marente met de titel 'vrijwilliger gezocht voor de creatieve middag' mij des te meer aan. Ik doe dit nu vanaf februari 2021 op de woensdagmiddag bij Jacqueline en ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik woon vlakbij dus soms wip ik op andere dagen nog even langs voor wandelingetje met een bewoner of om een praatje te maken en een kop thee te drinken. Ik merk dat het voor bewoners fijn is om soms een ander gezicht te zien en een praatje te maken. De sfeer bij Marente vind ik ook heel fijn, het personeel is vriendelijk en er word van alles gedaan om een huiselijke sfeer te creëren. Jong of oud, je thuis voelen ergens is het belangrijkste wat er is. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen doen en mensen te inspireren een uurtje van hun vrije tijd vrij te maken, want al heb je maar een uurtje, je maakt zoveel verschil! 

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten