Vrijwilliger van de maand mei 2022

Vrijwilliger Wil aan het woord -

Mijn naam is Wil Siekmann. Ik ben 74 jaar oud en doe vrijwilligerswerk bij Hofwijck Marente. 

 

Ik speel twee keer per week, om de veertien dagen piano voor bewoners van Marente. Ik ben op mijn zestigste begonnen met piano spelen. Ik vind het ontzettend leuk om samen met mensen te zingen. Ik speel heel gevarieerd, liedjes uit de oude doos, popsongs, mooie klassieke stukjes, opera liederen, religieus lied, gospel song, etc. 

Soms vertel ik wat over het ontstaan van een lied, soms zing ik het couplet of refrein nog eens apart na, dan zijn er altijd mensen die de woorden gaan mee zingen. Dan zijn ze zelf verbaasd en heel blij dat ze dat nog kunnen. Meeneurien mag altijd.

 

In het begin wist ik niet goed hoe je contact kon maken met de bewoners, maar inmiddels krijg ik met iedereen contact. Soms zit iemand alleen maar voor zich uit te kijken, maar als ik vraag of het leuk was, knikken ze of zeggen ze ja, of willen een hand geven. Op zijn tijd plaag ik een beetje of maken we grapjes. Zo verruim ik mijn blik in omgaan met de bewoners, en beleef ik net zoveel plezier aan hen als zij aan mij. 

 

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op https://vrijwilligerswerkbijmarente.nl/ voor de vacatures.

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten