Vrijwilliger van de maand mei 2021

Yvonne - vrijwilliger dagbesteding -

Vrijwilliger Yvonne

Mijn naam is Yvonne Bel, ik ben 58 jaar oud, gescheiden, 3 kinderen en oma van een kleinzoon. Sinds februari 2020 doe ik vrijwilligerswerk bij Marente.

Mijn vrijwilligerswerk bij Marente

Op de dinsdag heb ik een vaste vrijwilligersdag bij de Parasol in Berkhout, Lisse. Dat is de dagbesteding voor mensen van buitenaf die lichte vorm van dementie hebben. 
Op woensdag en vrijdag werk ik in het Alternatiefje. Daar komen ongeveer 10 tot 12 oudere mensen van buitenaf eten. Dit was voorheen in het restaurant van Berkhout, maar vanwege de corona kan dat nu niet. En is dit dus een leuk alternatief om te komen eten. Ik dek de tafels en ontvang de mensen en voorzie hen van een voorgerecht, hoofdgerecht, en dessert.                                                                       

Waarom ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij Marente?

In 2013 kreeg ik te horen dat ik aan beide kanten borstkanker had. Chemo, operatie en bestralingen heb ik allemaal ondergaan. Er zijn lymfeklieren weggehaald onder de oksels, daardoor heb ik 2 oedeem armen en moet ik dus armkousen en handschoenen dragen. Hierdoor heb ik mijn beperkingen. Maar ik ben pas 58 jaar oud en vind mijzelf te jong om niets te doen. Vandaar dat ik vrijwilligerswerk ben gaan doen. Het belangrijkste vind ik om iets vanuit mijn hart te doen en dan graag met oudere mensen. Ik schenk een kopje koffie, speel een spelletje, ik maak een praatje en soms ook een grapje. Ik merk aan de ouderen dat ze het fijn vinden als ik er ben. Ik geef aandacht en liefde en krijg er ook veel voor terug. En natuurlijk ook fijne en leuke collegas. Ook vind ik het fijn, omdat ik alleen ben en daardoor toch onder de mensen blijf. 

 

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten