Vrijwilliger van de maand juni 2021

Liza - welzijnsactiviteiten, vrijdagmiddagborrel en buddy -

Vrijwilliger Liza - Samen voor de gezondheid van Nederland, doe jij ook mee?

Mijn naam is Liza Zobdeh, ik ben 31 jaar oud en woon in Voorschoten. Op dit moment werk ik 36 uur bij de P&O afdeling van het ministerie van VWS, maar hiervoor heb ik bijna 13 jaar met ontzettend veel plezier bij Marente locatie Van Wijckerslooth gewerkt als restaurant- en receptiemedewerker. Na het behalen van mijn Masterdiploma was het tijd om door te groeien. Ik kon de bewoners en oud-collega's moeilijk loslaten, dus ik ben gewoon blijven hangen, maar dan in de rol van vrijwilliger. 

Sinds april 2020 werk ik gemiddeld één dag in de week als vrijwilliger bij locatie Van Wijckerslooth. Ik verzorg op afdeling de Molen verschillende welzijnactiviteiten zoals schilderen, bakken, knutselen, film kijken, spelletjes doen, muziek bingo, bewegen op muziek en meer. 's Middags doe ik de 'koffieronde' en ik heb dat gebombardeerd tot de 'vrijdagmiddagborrel ronde'. Zo kunnen de bewoners naast de reguliere dranken ook kiezen voor een  (alcoholvrij) wijntje, biertje of advocaatje met slagroom met chips, nootjes of een zoetige lekkernij. Ik vind het heerlijk om de bewoners extra te verwennen. Ook loop ik af en toe buiten met een bewoner door het prachtige Oegstgeest en bied ik een luisterend oor als buddy. Daarnaast help ik in het restaurant mee bij het maandelijkse themadiner, een heerlijk uitje en culinaire beleving voor de bewoners. Ook lever ik mijn bijdrage tijdens ontbijtjes en lunches op feestdagen. Na een vrijwilligersdag ga ikzelf ook met een enorme glimlach naar huis.

Van Wijckerslooth is een warme locatie met hele fijne collega's die elke dag ontzettend hard werken en een enorm groot hart voor de zorg hebben. Juist daarom is het erg fijn dat ik als vrijwilliger de zorg kan ontzien door bij te springen en de bewoners extra persoonlijke aandacht te geven. Niet alleen vinden de bewoners dit erg fijn, maar ook voor mij is het een 'uitje'. Sinds Corona werk ik thuis en ben ik amper onder de mensen geweest. Het is dan heerlijk om het fietstochtje van Voorschoten naar Oegstgeest te maken en onder de mensen te zijn. Dit geeft extra energie en voldoening. Vrijwilligerswerk is niet enkel iets voor gepensioneerden, maar juist voor iedereen die een extra steentje wil bijdragen in de maatschappij, van jong tot oud. Studenten kunnen een paar uurtjes per week de studieboeken aan de kant leggen en zoveel bijleren van de levenservaringen van de ouderen. 

Denk jij er ook over om vrijwilliger te worden? Twijfel niet en doe het gewoon! Je hebt namelijk niets te verliezen, alleen maar te winnen. Zo werken we allemaal samen mee aan de gezondheid van Nederland. Samen beter, doe je mee?

Kijk voor de laatste vacatures bij Van Wijckerslooth hier.

Vrijwilligerswerk bij Marente

Wilt u ook graag vrijwilligerswerk doen bij één van onze Marente locaties? Neem dan snel een kijkje op: vrijwilligerswerkbijmarente.nl

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten