Vrijwilliger van de maand februari 2022

Maarten - hulp bij de avondmaaltijd -

Maarten Meijvogel
80 jaar
In maart al 7 jaar vrijwilliger op de PG afdeling de Branding.

Het verhaal van vrijwilliger Maarten

Maarten is in aanraking gekomen met afdeling de Branding toen zijn vrouw daar kwam wonen. Hij was er toen dagelijks om te helpen.
Toen zijn vrouw 7 maanden later overleed is hij blijven komen. Hij is er ELKE DAG van 15.30- 20.00 om te helpen. Zijn hoofdtaak is zorgen voor de warme avondmaaltijd. Maart, zoals hij door iedereen genoemd wordt, kookt voor alle bewoners en zorgmedewerkers. En is er op de naastgelegen afdeling een tekort kookt hij gewoon voor 2 afdelingen tegelijk. Zelf eet hij niet mee. Hij eet liever 's middags warm. Daarnaast biedt Maarten een luisterend oor en staat hij voor iedereen klaar op de afdeling. 

In de zomermaanden komt hij ook nog weleens eerder om te fietsen. Hij vindt het fijn om iedereen te helpen. 
De waardering die hij krijgt is groot, dat brengt hem weleens in verlegenheid. Hij staat niet graag in de belangstelling en blijft liever op de achtergrond. Collega's noemen het een lieve en zorgzame man. Niet alleen voor de bewoners, maar hij zorgt ook altijd goed voor het personeel. Maarten komt elke dag door weer en wind.  Nooit neemt hij een dag vrij, ook alle feestdagen is hij er om de helpende hand te bieden. Mooi om te zien hoe ook bewoners blij zijn om Maart te zien en dit ook te benoemen als hij in de gang aan komt lopen "Ahh daar is Maart al". Hij ziet de afdeling als zijn "eigen mensen" en "vrienden" en vindt het daarom fijn dat ze hem ook Maart of Maarten noemen. Maarten: "De waardering die ik terugkrijg, maakt dat ik blijf komen."

Naast de Wilbert is hij ook lijnentrekker op het voetbalveld, iets waar hij ook trots op is, maar niet mee te koop loopt. 

In september gaat Maarten voor het eerst sinds lange tijd weer op vakantie en zal hij 3 weken er niet zijn. Hij wilde altijd al eens naar een Caribisch eiland: "In september ga ik naar Curaçao."
19 oktober 2021 werd Maarten 80 jaar. Nietsvermoedend  kwam hij zoals elke dag om 15.30 aan. Daar is hij ontzettend verrast, hij werd toegezongen door collega's en bewoners en verrast met attenties. "Dat ze dat voor mij hebben gedaan vond ik wel bijzonder." 

Toen we het verhaal van Maarten aan hem lieten zien zei hij: "Maak het verhaal maar niet te mooi hoor."  
 

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten