Vrijwilliger van de maand augustus 2022

Vrijwilliger van de maand augustus 2022 -

Willem Duindam is al ruim 10 jaar vrijwilliger bij locatie Jeroen. Hij maakt deel uit van een groepje vrijwilligers die assisteren bij activiteiten die georganiseerd worden door de afdeling Welzijn. 

Wat voor vrijwilligerswerk doe je bij Marente? 

Ik houd me bezig met het inrichten van de zaal tijdens optredens, het ophalen van bewoners van de gesloten afdelingen voor activiteiten, zoals bingo bijvoorbeeld. We hebben wekelijks een zangmiddag en gemiddeld twee keer per week optredens. 

Hoe ben je gestart als vrijwilliger? 

Familie en vrienden die werkzaam zijn bij Marente attendeerden mij op vrijwilligerswerk tijdens mijn vervroegd pensioen. Ik wilde iets gaan doen, en ondanks dat ik meer van de cijfertjes ben, ben ik toch gestart als vrijwilliger in het verzorgingshuis. Het was eerst even wennen, maar door de leuke groep vrijwilligers ben ik er nog steeds.  

Wat vind je bijzonder aan vrijwilligerswerk? 

Het geeft je het gevoel iets nuttigs te doen. Het wordt erg gewaardeerd. Ik vind het zelf ook leuk om te doen, en je krijgt inzicht over hoe locatie Jeroen werkt. Het is een totaal andere werkkring dan dat ik gewend was. Heel bijzonder vind ik de omgang en het contact met de bewoners. Dat is voor mij leerzaam geweest.

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? 

Kijk dan op deze website voor vacatures. Bekijk de vorige vrijwilligers van de maand op vrijwilligerswerkbijmarente.nl. 

Marente logo

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten